Friday, February 17, 2012

SWEET !


In the name of ALLAH ..
May ALLAH bless us with peaceful and prosperity .. ^^

Did you know this is most delicious and sweet !


suka makan kek!

sepotong kek untuk anda cukup tak?


dan ini yang paling sedap.
Dan tersangat suka makan yang ini..



Setiap petang lepas kuliah , pasti akan makan ais-krim dengan sahabat-sahabat semajmuah..

Kenapalah pula , ana letak gambar-gambar ni .. yang pasti satu sahaja persamaan antara ais-krim dan kek ,

SWEET !

Betul tak ?

What i want to said that ,
Don't expect someone to stay sweet forever because even the sweetest chocolate has an expiration date ^^

Jom muhasabah !



5 comments:

  1. people aint perfect. we aint perfect.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes...
      Aku tak sempurna. Kau pun tak sempurna. Ketidaksempurnaanmu menjadi pelengkap ketidaksempurnaanku, hingga kita akan sempurna, meskipun hanya bagi kita berdua. Biarlah Allah yang Maha sempurna, yang berhak menilai kesempurnaan kita.


      kredit: http://akuislam.com/blog/renungan/tak-sempurna/#ixzz1nk1DR7eW

      Delete
  2. cant cmment on ur stat, but i do believe explanation is needed, no?
    ok, kita human, memang tak perfect, by all means.. tak sempurna , tapi ada yang kata, cukup semua anggota badan maka zahirnya, sempurna lah.. as ur statement about expiry date of the chocs. try to relate it, bila diri kita sendiri tak sempurna, jangan harapkan orang lain dapat jadi sempurna.. chocs tersedap pun ada tarikh luput, lagikan kita.. at least that what i understood from ur statement...er? ..
    sayasalahfahamke?


    abit ambiguous bila awak buat tanda ^^.. guess afterall, i was wrong.sorry..
    tlg explain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. manusia mana ada yang sempurna tapi kita cuba utk mnjadi sempurna..right? bgitu juga dlm prsahabatan,kita cuba buat yg terbaik utk sahabat kita..walaupun kita tak dpat yg setimpalnya..betul tak..? relate about expire of the chocs .. hidup kita ni ade masanya naik dan turun , dan semua tu tak kan kekal..n jangan anggap ss1 yg kita lht skrg dalm keadan gmbira , dia gmbira.. mgkin pda saat itu dia diuji...hmm , era ana salah faham tak ni?? apa yg baik kita ambil kan...stiap mnusia mmpunyai pndangan yg berbeza,right???? erk!

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete